Община Плевен ще монтира камери за борба с хулиганските прояви

16:51, 31 окт 16 / Крими 25 149 Topnovini
1
Общината има идея за монтиране на камери за видеонаблюдение в Плевен, които не само да записват нарушенията и актовете на вандализъм, но и в реално време да подават звуков сигнал за тях. Това каза днес пред журналисти кметът Георг Спартански. 

Той посочи, че първоначално камери за видеонаблюдение в реално време може да бъдат поставени на входовете и изходите на града, за да се вижда кой и с какво влиза и излиза от града. Тези камери ще могат на 30 секунда да подадат звуков сигнал дали влизат конски каруци в града.

Тези сигнали директно ще бъдат подавани в полицията и така от там няма как да кажат, че не са получили такъв сигнал и не могат да контролират спазването на Наредбата, свързана със забраната за влизането на пътно-транспортни средства с животинска тяга на територията на града, обясни Спартански.

Такива устройства ще бъдат монтирани и на  възлови места в града, където често са констатирани прояви на хулигани. Кметът посочи, че има два начина за справяне с вандалите. Единият е „да отпускаме ръце и да не възстановяваме нищо и да оставим всичко да бъде разсипано от хуните и от вандалите и да тънем в кочина”. Другият е „да се опитаме да се преборим с тях”.

„Не може една шепа примати да определят начина на живот на цялото общество”, заяви Георг Спартански.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани