Историческа изложба представя образованието в Търговище

16:53, 31 окт 16 / Култура и наука 25 173 Topnovini
1
Изложба посветена на 170 години светско образование в Търговище беше открита в навечерието на Деня на народните будители от Регионалния исторически музей в града. Експозицията е под мотото „Там, дето знаньето живей” и е подредена в Славейковото училище.

"От 1846 г. датира първото документирано сведение за съществуването на светско българско училище във възрожденско Търговище. Преподаването било по взаимоучителната метода. Търговищките граждани искали децата им да се обучават с възможностите и правилата на модерното образование и направили всичко това да се случи. Грижите за търговищките деца и тяхното образователно развитие, просветата и културата продължават вече 170 години." разказаха от музея.

В изложбата се акцентира върху развитието и промените в учебниците, учебните помагала и пособия през различните исторически периоди като всяко носи характеристиките на своето време.

В реализирането на експозицията участват I Основно училище „Христо Ботев”,  които допълват представите и спомените за основни и необходими елементи, чрез които се осъществява образователния процес в училище.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани