Пращат на съд четирима варненци за кражби на луксозни коли

17:28, 31 окт 16 25 485 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Четирима варненци ще бъдат изправени пред военен съд заради кражби на луксозни автомобили в родния им град и в Бургас. Начело на организираната престъпна група е бил Искрен Маринов, а в нея са участвали бившият старшина първа степен Цветелин Танчев, Борислав Вълчев и Ивайло Стоименов.Искрен Маринов лично е осъществявал кражбите на автомобилите, както и връзката с ключари и търговци на технически средства за отваряне на колите. Той е намирал помещенията за укриване на возилата и е събирал парите от продажбите.

Цветелин Танчев е отговарял за демонтирането на части и агрегати, за да бъдат подправени идентификационните номера на колите. Тази дейност осъществявал в гараж във вилната зона Горна Трака край Варна. Ивайло Стоименов имал задължението да укрива колите в гаражи, а ролята на Борислав Вълчев била да укрива частите.

Организираната престъпна група е действала до 19 май 2015 г., когато е разбита при специализирана операция на Военната полиция във Варна под ръководството и надзора на Военноокръжната прокуратура в Сливен. Разпитани са 58 свидетели и са изготвени 18 експертизи.

Откраднатите автомобили и вещи са на обща стойност над 300 000 лв., като част от тях са възстановени на техните собственици.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама