Пращат на съд четирима варненци за кражби на луксозни коли

17:28, 31 окт 16 / Крими 25 133 Topnovini
1
Четирима варненци ще бъдат изправени пред военен съд заради кражби на луксозни автомобили в родния им град и в Бургас. Начело на организираната престъпна група е бил Искрен Маринов, а в нея са участвали бившият старшина първа степен Цветелин Танчев, Борислав Вълчев и Ивайло Стоименов.Искрен Маринов лично е осъществявал кражбите на автомобилите, както и връзката с ключари и търговци на технически средства за отваряне на колите. Той е намирал помещенията за укриване на возилата и е събирал парите от продажбите.

Цветелин Танчев е отговарял за демонтирането на части и агрегати, за да бъдат подправени идентификационните номера на колите. Тази дейност осъществявал в гараж във вилната зона Горна Трака край Варна. Ивайло Стоименов имал задължението да укрива колите в гаражи, а ролята на Борислав Вълчев била да укрива частите.

Организираната престъпна група е действала до 19 май 2015 г., когато е разбита при специализирана операция на Военната полиция във Варна под ръководството и надзора на Военноокръжната прокуратура в Сливен. Разпитани са 58 свидетели и са изготвени 18 експертизи.

Откраднатите автомобили и вещи са на обща стойност над 300 000 лв., като част от тях са възстановени на техните собственици.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани