ВКС окончателно оправда Мария Мургина

18:37, 31 окт 16 25 576 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Върховният касционен съд (ВКС) окончателно оправда бившия директор на Националната агенция по приходите (НАП) Мария Мургина. Тя беше обвинена за престъпления по служба и подаване на декларация с невярно съдържание.

Делото продължи шест години. ВКС вече на два пъти връщаше делото за ново разглеждане на Апелативния съд, който потвърждаваше оправдателната присъда за Мургина.

Съдът проверяваше дали в периода 15 февруари 2007 г. – 30 януари 2008 г. Мургина като изпълнителен директор на НАП е принудила териториалния директор на ТД на НАП – Силистра Милена Цолчовска да подаде молба за напускане, заплашвайки я, че в противен случай, ще бъде дисциплинарно уволнена.

Според ВКС протестът и жалбата на Милена Цолчовска са неоснователни. По първия основен въпрос дали подсъдимата Мургина е отправила заплашителни реплики, че ако Цолчовска не подаде молба за напускане, то ще я уволни дисциплинарно, висшите магистрати приемат, че доказателствата са противоречиви.

Те са констатирали, че показанията на Цолчовска относно репликите за дисциплинарно уволнение не са нито толкова ясни и конкретни, нито пък последователни, за да бъде осъдена Мургина.

Решението на висшите магистрати е окончателно и не подлежи на обжалване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама