Даниел Вълчев в Бургас: Шизофренната ситуация в РБ трябва да се преустанови

18:55, 31 окт 16 / Политика 25 490 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Ние считаме, че Реформаторският блок има много добри перспективи по една проста причина – в България има една група хора, които изповядват възгледи, които ние публично защитаваме. На последните избори ние постигнахме един добър резултат. Друг е въпросът, че тази шизофренна ситуация в Блока – едни са в управлението, а други – не, трябва да се преустанови. Основният политически избор, който прави една формация в политиката, е да избере дали да бъде във властта, или в опозицията“.

Това заяви на пресконференция в Бургас проф. Даниел Вълчев от „Движение България на гражданите”. Той подчерта, че ДБГ не разглежда Реформаторския блок като изчерпан проект, за разлика от някои други техни колеги.

Вълчев коментира още, че не намира никакви сериозни основания и аргументи за създаването на нов политически проект. „Тези слухове витаят в пространството още от януари месец, но виждате, че такъв проект още не се е появил. Говорейки с колегите от ДСБ по места, не виждам да имат някакво сериозно основание да искат да напускат РБ“, каза още той.

По думите му, в РБ никога не са имали проблеми по отношение на водената политика, а винаги са смятали, че трябва да се върви към общ форум на единство. Вълчев уточни, че няма пречка РБ да има единен ръководител, макар че това не е от първостепенна важност и значение за хората.

Даниел Вълчев каза, че ако резултатът на РБ на президентските избори е съизмерим или по-добър от този на предходните избори, от ДБГ ще изпълнят мандата си с една много ясна програма, включително и с преподписването на анекс с ГЕРБ. За РБ той каза, че ДБГ ще искат конфедеративно събрание, на което да бъде потърсен баланс между всички партии в Блока, така че РБ да се развива. „Ние не желаем в никакъв случай Блокът да се обвързва с някакви финансови или медийни групи. Това ще бъде много тежка и непростима грешка“, категоричен е Вълчев.

На въпрос дали РБ разполага с фигура, която да заеме поста на български еврокомисар, Вълчев сподели, че не е мислил по този въпрос, но Реформаторският блок разполагал с много дълга скамейка, докато повечето партии имали, по думите му, една-две табуретки. Това обаче е отговорност на министър-председателя, допълни още той.

Даниел Вълчев даде висока оценка за работата на ДБГ в Бургас и областта и изрази надежда, че резултатът на кандидатпрезидентската двойка Трайчо Трайков и ген. Съби Събев ще бъде добър.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама