Изборите в "Младост" - три бюлетини, три урни и възможност от объркване

20:01, 31 окт 16 / Общество 25 145 Topnovini
1
Членовете на секционните избирателни комисии в столичния район „Младост“ ще трябва да бъдат много по-организирани, съсредоточени и отговорни, защото има три избирателни списъка, три вида бюлетини и три вида кутии за гласуване. Това каза председателят на Общинската избирателна комисия Полина Витанова пред БНР по повод предстоящите три вида избори в района – за кмет, за президент и референдум.

„Има доста малки училищни стаи и с трите кабини за гласуване ще стане доста тясно, предвид броя на членовете на секционните комисии и хората, които имат право да присъстват“, допълни тя, като прогнозира и опашки с оглед на задължителния вот. 

Председателят на 23-та Районна избирателна комисия Жана Иванова уточни, че са призовали политическите сили да излъчат най-опитните си хора за осъществяването на трите вида избори.

При влизане в секционната комисия избирателят ще получава трите бюлетини, ще гласува и пуска съответната бюлетина в съответната урна. Ако бъдат объркани кутиите или в една кутия бъдат пуснати две бюлетини, при броенето има възможност да се потърси и в другите кутии и бюлетините да бъдат приобщени към резултата за избора, към който се отнасят, ако са валидни, обясни говорителят на Централаната избирателна комисия Александър Андреев.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани