Дискутираха проблеми в образованието по български и литература

15:35, 29 ное 16 25 901 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Югозападния университет „Неофит Рилски“ бе домакин на Кръгла маса "Актуални проблеми на образованието по български език и литература".

Срещата бе организирана от Филологическия факултет на висшето училище в Благоевград и се провежда за втора поредна година.

В дискусиите участваха университетски преподаватели от Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и от ЮЗУ „Неофит Рилски“, старши експертът по български език и литература в РИО-Благоевград Любима Димитрова и десетки учители от Благоевград и региона.

Проф. Ангел Петров от СУ представи презентация, посветена на новите тенденции в обучението по български език, както и на някои проблеми, които новите учебни програми се опитват да разрешат. Специален акцент беше поставен върху нуждата от развитие на функционална грамотност у учениците чрез развиването на комуникативната им компетентност.

Д-р Сенем Конедарева, преподавател в ЮЗУ, и в Американския университет, представи актуална тема "Преподаването на българския език като чужд – предизвикателства и перспективи“.

Посочени бяха спецификите при обучението по български език като чужд, както и някои особено успешни практики.

Втората част на кръглата маса бе посветена на обучението по литература. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама