Център за творчество на деца отвори врати в Сливен

16:06, 29 ное 16 25 806 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Център „Творческо пространство” бе открит днес в Сливен от заместник-кметът по хуманитарните дейности Пепа Чиликова. Центърът е изграден в старата сграда на Националната художествена гимназия „Димитър Добрович“, на бул. „Панайот Хитов“, по проект „Творческо пространство за малки и големи“. Проектът започна през юли 2014 година и продължава своята дейност до 30 април 2017 година.

Два работни кабинета с кътове за почивка за децата от детските градини „Теменуга“ – филиал, „Звездица“, „Здравец“ в кв. „Речица“, „Роза в с. Жельо войвода и „Слънчо“ в с. Самуилово са обзаведени и оборудвани.  

Проектът включва занимания с децата по танци, театър, изобразително изкуство и история,  както и доставка на обзавеждане и оборудване за петте детски градини. Назначени са също така ромски медиатори, психолог и логопеди. Бюджетът, с който разполагат организаторите, е  220 578 евро.

„Проектът подобрява социалната интеграция и подготовката за училище на деца от етническите малцинства и в икономическо неравностойно положение, което включва: подобряване на социалните умения на децата и родителите, подпомагане и улесняване достъпа до училище; откриване и стимулиране на индивидуалните способности на децата в различни сфери на изкуството, историята и литературата; повишаване на самочувствието и увереността в собствените способности на всяко дете, чрез грижа за него като автономна личност”,  обяви координаторът на проекта Дора Чанева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама