ОИЦ - Русе разяснява подробности около председателството на България на Съвета на ЕС през 2018

16:24, 29 ное 16 25 643 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес в Областния информационен център в Русе бе изнесена презентация на тема „Предизвикателствата пред България в контекста на Председателството“. На своеобразната среща присъстваха представители на общините, Областна администрация, неправителствения сектор, културни и образователни институции, граждани.

Какви са функции на България през шестте месеца на преддседателство, какви събития може да организира, колко е важно страната ни да съумее да използва краткия срок от своето лидерство за позициониране на България на европейската карта като надежден партньор, като интересна културна, туристическа и бизнес дестинация и как всеки гражданин може да помогне за това, бяха част от засегнатите теми. Акцент на презентацията бе гражданското измерение на Председателството. 

Управителят на ОИЦ - Русе Камелия Златанова запозна присъстващите с устройството на ресорните европейски институции, и основно Съвета на Европейския съюз, чието председателство ще поеме България. Бяха разяснени и основните положение около задълженията на всяка държава - домакин, както и възможностите, които това открива пред местната икономика и култура. 

Особен интерес предизвика презентацията на председателството на Словакия през настоящата 2016 г. Бяха показани множество информационни резурси, касаещи словашкото председателство, както и подготовката на културния календар в страната. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама