Високи температури и шум установили проверки на трудови инспектори в "Монтюпе"

17:00, 29 ное 16 25 729 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"От извършените изследвания на РЗИ не се установявани превишаване на нормите на химични агенти, с които се работи в предприятието. Всичките измерени - формалдехид, фенол, въглероден окис, са в рамките на пределно допустимите норми. Въпреки това Инспекцията по труда е дала предписание да се извършат нови замервания и след окончателното затваряне на 108-те вентилационни отвора, което бе наложено от РИОСВ-Русе".

Това заяви директорът на дирекция "Инспекция по труда" - Русе Ирена Николаева по повод на проверките на завода за автомобилни части "Монтюпе" в Индустриалната зона на града.

Тя призна, че при предходни измервания във фирмата е установено, че има работници изложени на наднормени стойности по отношение на температурата. Работодателят на този етап е предприел различни мерки за ограничаване на този риск, като е предвидил и установил кратки почивки, както и напитки. Предстои и изграждане на съоръжения за колективна защита по проект.

Установено е, че 80 от служителите в работниците полагат труд при неотговарящи норми за шум на работното място. Поради това на тях са им осигурени лични предпазни средства.

От анализа на здравословното състояние, не са установени лица, работещи там, които по някакъв начин да имат проблеми със здравословното състояние, повлияни от работната среда. Има установени случаи със завишени норми при медицински изследвания, но те са анализирани и се предприемат съответните мерки, отчете още Николаева.

Те уточни, че се касае за 10 случая от 329 изследвания. При тях има леко надвишаване над референтните граници на фенол в урината и формалдехид в кръвта.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама