Клиниката по токсикология в Плевен ще е домакин на научна конференция

16:27, 30 ное 16 / Здраве 25 239 Topnovini
1
 Клиниката по токсикология към УМБАЛ „Д-р Георги Странски” в Плевен е домакин на годишната национална конференция по токсикология. Форумът за четвърти пореден път се провежда в плевенската клиника, което е голямо признание, казаха от пресцентъра на здравното заведение.

Общо  пет за токсикологичните центрове в България. В София те са два - в "Пирогов" и ВМА. Една  клиника има към Медицинския университет в Пловдив,една във Военноморската болница във Варна и плевенската , начело с доц. д-р Евгения Бързашка.

Годишната среща на токсиколозите в България ще се проведе тази събота и неделя в хотел „Балкан” от 11 часа.

Очаква се лектори на събитието да са водещи специалисти от страната. Ще бъдат разгледани и обсъдени различни медицински тежки случи и прецеденти, ще бъдат прочетени лекции на различни важни теми и нови тенденции и разработки в областта на токсикологията.

Интересни теми на разговор ще бъдат различни случаи – интоксикация с медицинска марихуана, поглъщане на метален живак, остри отравяния и действие на психотропни медикаменти, алкохол, видове дизайнерски дроги като амфетамин и други разновидности, тенденции при новите наркотични вещества, начини на действие при остри интоксикации след употреба на наркотици, оптимизиране на метод за определяне наличието на кокаин в биологични проби за нуждите на съдебно-токсикологичната експертиза и др.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани