На 1-и декември светва Коледната елха на София

19:17, 30 ное 16 25 933 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Светлините на Коледната елха на София ще бъдат запалени на 1 декември в 19 часа. За първи път от тази година столичани ще се радват на живо дърво, специално засадено в парка на Националния дворец на културата, за да се превърне в най-светлия символ на града за предстоящия християнски празник. 

От 17.00 ч. ще започне празничната програма, в която ще участват Бенд към катедра „Поп и джаз изкуство” на Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров” с ръководител Михаил Йосифов, вокална група от Столичен център за работа с деца „Бели Брези”, солисти от Арт център „Стринджендо”, експериментална театрална студия „Игра” към Общински културен институт „Средец”, вокална група „Чудните калинки”, фолклорна формация към 144 СОУ „Народни будители”, ученическа формация към 73-то СУ „Владислав Граматик”, музикална формация „Естрея” към 2-ро СУ „Акад. Емилиян Станев”, вокална група „Сладки пуканки” към Националния дворец на децата.

Тази година по релсите в централната част на София отново ще можем да видим и да се повозим на празничния ретро трамвай. Той ще се движи на 1-ви декември от 14.00 ч. до 18.00 ч. по маршрут: пл. „Възраждане” – бул. „Христо Ботев” – „Петте кьошета” – НДК – пазар „Иван  Вазов”, а  пътниците ще се забавляват с програмата на актьорите от Театър „ПАН”.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама