Дружество „Военноинвалид“ в Добрич връчи грамоти на дарители и членове

20:37, 30 ное 16 25 961 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съюзът на военноинвалидите и военнопострадалите връчи грамоти в знак на признателност за добра съвместна дейност и по повод 25 години от учредяване на дружество „Военноинвалид“ в Добрич. Това стана по време на годишното събрание на организацията, гост на което бе секретарят на Община Добрич Калина Георгиева.

Грамоти получиха представители на фирмите „Пролет“ и „Клас олио“, както и областният управител Детелина Николова. За добра съвместна работа с добричкото дружество, в качеството му на секретар на Община град Добрич, с грамота бе отличен и главният секретар на областна администрация Румен Русев. Дружество „Военноинвалид“ благодари на Областния управител за оказаната подкрепа и съдействие от нейна страна в качеството й на кмет на град Добрич за изграждане на паметна плоча на загиналите по време на своята военна служба. 



Председателят на дружеството Димитър Илиев благодари и на други дарители – „Тръст 92“, „Веселина Трейд“ и „Йоса“. С грамоти бяха отличени секретарят на организацията в Добрич Тодорка Стоянова и членове.

В словото си той припомни историята на Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите у нас, който е основан от Вълчо Ангелов Карамфилов от Добрич, пострадал по време на Първата световна война. Съюзът е възстановен през 1991 г.

В отчета бе посочено, че проблем е финансирането на дружеството. Не достигат средства за текущи разходи, което затруднява функционирането му.



Приет бе и план-програма за съвместната работа с Общината през 2017 г. Очаква се местната власт да реши проблема с подпомагането на дружеството. Очаква се Общината да информира аптеките, че от 1 септември т.г. военноинвалидите с над 50 % загубена работоспособност получават лекарства безплатно. Предвижда се членовете на дружеството да получават и безплатни карти за пътуване в градския транспорт.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама