Всички ученици ще пътуват безплатно през новата година в Търговище

12:57, 30 дек 16 25 654 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Промяна на транспортната схема в община Търговище влиза в сила от 1 януари, във връзка с задължението за осигуряване на безплатен транспорт на всички ученици до 12 клас. Поради очакваното значително увеличение на пътниците по няколко направления се наложиха и корекции, които са одобрени от Общинския съвет. Те са съгласувани с исканията за изменение в часовете на потегляне на автобуси от междуселищните градски линии, постъпили от директори на професионални гимназии от Търговище.  

Измененията в часовия график се отнасят за автобусните линиите: Търговище – Миладиновци и Търговище - Кошничари, които ще потеглят в 6,30 ч. от града и 7,15 ч. в обратна посока; Търговище – Певец – Надарево, при която делничното маршрутно разписание на курса от 6,00 ч. ще се изпълнява с влизане в с. Осен; Търговище – Пайдушко, която ще потегля в 6,15 ч. от града.

Правото на безплатен транспорт за всички ученици до завършването им на средно образование е регламентирано в чл. 256, ал. 1 от Закона за предучилищното и училищното образование. До момента това се отнасяше само за учениците до навършване на 16-годишна възраст.

Община Търговище проведе всички предварителни разговори с превозвачите, обслужващи линиите и с кметовете по населените места, за да осигури безпроблемното въвеждане на промените.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама