Ограничават движението на камионите над 12 тона по пътя Бургас – Царево

13:01, 30 дек 16 25 432 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Движението на камионите над 12 тона ще бъде ограничено днес по пътя Бургас – Царево, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“. Забраната важи за времето от 16:00 до 20:00 часа.

Тя не се отнася за моторни превозни средства, които извършват превози на опасни товари (ADR), живи животни, бързо развалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим.

Призовават се шофьорите на товарни автомобили да спазват стриктно ограничението, а останалите водачи да се възползват от този времеви интервал, за да пътуват по-бързо и удобно.

Републиканските пътища са почистени и проходими при зимни условия, информират още от АПИ. Пътните настилки в цялата страна се обработват превантивно срещу заледяване. В обработката им участват над 600 машини.

Необходимо е шофьорите да спазват указанията на „Пътна полиция“ и да не навлизат в затворените пътни участъци, да тръгват на път с автомобили подготвени за движение при зимни условия, с подходящи гуми, с достатъчно гориво, да шофират разумно и със скорост, съобразена с пътните условия без да предприемат резки маневри. Блокирането на движението от превозни средства застрашава сигурността на всички пътуващи.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама