Пловдивските данъчни започват засилени проверки в зимните курорти

13:37, 30 дек 16 25 453 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Териториална дирекция  на Националната агенция за приходите Пловдив стартира засилени проверки в зимните курорти. По време на кампанията ще се проверяват всички търговски обекти, без оглед извършваната от тях дейност. При провеждането й Агенцията ще осъществява взаимодействие с органите на Министерството на вътрешните работи.

Акцентите на проверките ще са насочени към установяване на нарушения на данъчното и осигурителното законодателство и по конкретно:

Неиздаване на съответен документ за извършена продажба, по установения ред. Неотчитане ежедневно на оборотите от продажби. Използването на фискално устройство, което не отговаря на необходимите законни изисквания. Неизползването на фискално устройство или използването, на такова което няма изградена дистанционна връзка.

При констатирането на закононарушение контролните органи на НАП, ще прилагат предварително изпълнение на принудителната административна мярка „запечатване на обект“. Целта на Агенцията е да се гарантира ефективен данъчен и осигурителен контрол в населените места, курортните комплекси  и ваканционните селища по време на зимния туристически сезон.

Сигнал за укриване на обороти и неиздаване на касови бележки може да подаде всеки гражданин на телефона на НАП 0700 18 700 при гарантирана анонимност.

      

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама