Оставиха в ареста баща, който опитал да изгори жив сина си

13:57, 30 дек 16 25 476 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пловдивският окръжен съд взе мярка за неотклонение „ЗАДЪРЖАНЕ ПОД СТРАЖА“ по отношение на Никола Д. Срещу него е повдигнато обвинение за това, че на 27.12.2016 г. в с. Отец Кирилово е направил опит умишлено да умъртви рождения си син Иван , като деянието е извършено по особено мъчителен начин и е останало недовършено, поради независещи от волята на дееца причини. 

Припомняме, че 50-годишният Никола е залял с бензин сина си Иван, който бил легнал. След това подпалил със запалка напоените с бензина дрехи и мъжът се запалил. Майката успяла да загаси огъня с одеало. 

Съдът намери, че са налице предвидените в закона предпоставки, за да бъде взета най–тежката мярка за неотклонение спрямо Никола Д.            За извършеното престъпление НК предвижда наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор и доживотен затвор без замяна. Доказателствата по делото, събрани на този етап, обосновават в достатъчна степен извода, че Никола Д.  е автор на извършеното деяние. Съдът прецени, че е налице реална опасност обвиняемият да извърши престъпление, ако спрямо него бъде взета по-лека мярка за неотклонение от „Задържане под стража”. 

Определението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Апелативен съд Пловдив на 5.01.2017 г. от 10 часа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама