Студенти от Казахстан споделят добри впечатления от обучението си в Русенския университет

16:14, 30 дек 16 25 873 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ректорът на Алматинския университет по енергетика и телекомуникации Ержан Сыргалиев е изпратил писмо до ръководството на Русенския университет, в което изказва благодарността си за проведеното обучение на казахски студенти. Информацията съобщават от учебното заведение. 

„Нашите студенти се върнаха с много положителни впечатления от нивото на знания, получени в Русенския университет и от гостоприемството, което са усетили в България“, пише ректорът и изразява очакването си сътрудничеството между двете висши училища да се задълбочи и русенски студенти да се обучават в Алматинския университет по енергетика и телекомуникации . 

По програма за международен академичен обмен 10 младежи от Казахстан се обучаваха в Русенския университет във факултет „Електротехника, електроника и автоматика“. В продължение на един семестър те посещаваха лекции и упражнения по 26 дисциплини от учебните планове на специалностите „Компютърни системи и технологии“ и „Автоматика и електроника“. 9 от младежите се обучават в бакалавърска, а един в магистърска форма на обучение в Алматинския университет по енергетика и телекомуникации. Семестърът, който имаха в Русенския университет, е резултат от рамков договор за сътрудничество между двете висши училища, сключен преди две години.  На негова база трима докторанти от Алматинския университет по енергетика и телекомуникации имат като втори научен ръководител преподаватели от Русенския университет. 

На сайта на Алматинския университет по енергетика и телекомуникации е публикувана информация за срещата на студентите с посланика на Казахстан в България Н.Пр. Темиртай Избастин, която се състоя в Русенския университет. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама