Обществената трапезария в Разград ще работи през цялата 2017 година

16:49, 30 дек 16 25 789 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Обществената трапезария в Разград ще работи  и през цялата 2017 г., съобщиха от общинската администрация.

На 27 декември е сключен  нов договор между община Разград и Фонд „Социална закрила” за реализиране на социалната услуга ”Обществена трапезария” целогодишно от първи януари до 31 декември 2017 г.

Общата стойност на договора е 28 520,00 лв. Осигурените средства са за 50 души от следните целеви групи: лица и семейства на месечно подпомагане; хора с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях; самотно живеещи и семейства, получаващи минимални пенсии /пенсии за осигурителен стаж и възраст; пенсии за инвалидност; наследствени пенсии; пенсии, несвързани с трудова дейност /; скитащи и бездомни.

Размерът на финансирането на услугата за едно лице на ден е 2.30 лв., а основната дейност по договора е осигуряване на топъл обяд, включващ предоставяне на супа, основно ястие и хляб в рамките на работните дни.

Към настоящия момент услугата се предоставя по договор между Фонда ”Социална закрила” и Община Разград от първи октомври до 31 декември 2016 г. за 50 лица в риск и по Процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по „Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане" от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица от първи юни 2016 г. до 30 април 2017 г.- също за 50 лица, допълват от общинската администрация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама