Само пътят Бургас – Средец е отворен, няма ток в редица селища

10:28, 31 дек 16 25 534 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бедственото положение в област Бургас остава в сила съобщи областният управител Вълчо Чолаков, който продължава да е на мястото на автомобилната тапа в района на Айтос.  Затворени за движение на автомобили са автомагистрала „Тракия”, Ришкият проход, пътят Бургас - Айтос. Пътува се при зимни условия по отсечката Бургас - Варна, като автомобилите задължително трябва да са с вериги. Отворен за движение е и пътят Бургас - Средец.

Редица населени места в общините Бургас, Несебър, Поморие, Карнобат са без електричество поради прекъснати въздушни проводници. Екипите на ЕВН работят за възстановяване на електроподаването, но до голяма част от местата на авариите достъпът е силно затруднен.

По информация на дежурните в общините Созопол, Царево, Малко Търново, Камено и Руен обстановката там е спокойна, няма постъпили сигнали за проблеми в следствие на снега. Снегопочистващите фирми работят на терен.

От областния кризисен щаб призовават да не се пътува в тази усложнена обстановка. Институциите продължават да работят за нормализиране на ситуацията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама