26 машини на ОП „Чистота” работят денонощно, снеговалежът е бил интензивен

10:52, 31 дек 16 25 435 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Цяла нощ екипи на ОП „Чистота” и фирмата-подизпълнител КМД работиха по снегопочистването на Пловдив, съобщи директорът на общинското предприятие Иван Стоянов. Снегът заваля в 01:00 ч. през нощта и продължи непрестанно в продължение на 8 часа. Снеговалежът беше интензивен, придружен с отрицателни температури и силен вятър.

В снегопочистването се включиха 26 разпръсквача, които обработиха улиците със сол. Малогабаритната мултифункционална техника на „Чистота” обработи с калциев дихлорид пешеходните зони, площадите, тротоарите, автобусните спирки и велоалеите. Най-интензивен беше снеговалежът в „Източен”, „Тракия” и „Южен”, като в първите два района на места бяха пуснати снегорини. В нощното снегопочистване бяха ангажирани над 100 души. От 06:00 ч. на работа са всички 435 служителки ръчен труд.

Директорът на ОП „Чистота” благодари на всички екипи, които работиха през нощта, така че да създадат комфорт на пловдивчани и гостите на града за посрещането на Нова година. Той увери, че площад „Стефан Стамболов”, където довечера с богата концертна програма започва общоградското празнично посрещане на 2017-а, е в идеално за зимните условия състояние.

Иван Стоянов пожелава на всички пловдивчани благополучна, здрава и щастлива Нова година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама