Премиерът пътува към Бургас, чистят по-бързо пътя за Айтос

11:25, 31 дек 16 / Общество 25 134 Topnovini
1
Премиерът Бойко Борисов пътува към Бургас, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Очаква се той да влезе по пътя през Средец, който единствен е отворен за движение в посока от столицата към морската община.

Продължава да е сериозна ситуацията на пътя Карнобат и Айтос. На място пътни полицаи оказват помощ на пътуващите в превозните средства. Продължават действията по изтеглянето на автомобилите, което се извършва с помощта на верижна техника. Извършена е евакуация и е оказана пряка помощ на стотици хора, оказали се в снежния капан.

Вятърът в област Бургас утихва, което дава възможност на тежката техника, мобилизирана в района на Миролюбово, да работи по-бързо за почистване на пътя Бургас-Айтос и освобождаване на автомобилите. До този момент силните пориви на вятъра възпрепятстваха работата на почистващата техника.

Тежка техника от област Бургас и съседните области е концентрирана във всички засегнати от бедствието райони. Областният управител Вълчо Чолаков е разпоредил с МТЛБ да бъде доставена храна и вода за хората в снежния капан.

Призовават се всички граждани попаднали в блокадата, на които им свършва горивото на автомобилите да подават сигнал на телефон 112, като оставят телефон за връзка.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани