Премиерът пътува към Бургас, чистят по-бързо пътя за Айтос

11:25, 31 дек 16 25 567 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Премиерът Бойко Борисов пътува към Бургас, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Очаква се той да влезе по пътя през Средец, който единствен е отворен за движение в посока от столицата към морската община.

Продължава да е сериозна ситуацията на пътя Карнобат и Айтос. На място пътни полицаи оказват помощ на пътуващите в превозните средства. Продължават действията по изтеглянето на автомобилите, което се извършва с помощта на верижна техника. Извършена е евакуация и е оказана пряка помощ на стотици хора, оказали се в снежния капан.

Вятърът в област Бургас утихва, което дава възможност на тежката техника, мобилизирана в района на Миролюбово, да работи по-бързо за почистване на пътя Бургас-Айтос и освобождаване на автомобилите. До този момент силните пориви на вятъра възпрепятстваха работата на почистващата техника.

Тежка техника от област Бургас и съседните области е концентрирана във всички засегнати от бедствието райони. Областният управител Вълчо Чолаков е разпоредил с МТЛБ да бъде доставена храна и вода за хората в снежния капан.

Призовават се всички граждани попаднали в блокадата, на които им свършва горивото на автомобилите да подават сигнал на телефон 112, като оставят телефон за връзка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама