Пътищата в община Търговище са проходими

12:47, 31 дек 16 / Общество 25 185 Topnovini
1
Всички  пътища на територията на община Търговище са разчистени и проходими. Това стана ясно на заседание на Общинския щаб за бедствия и аварии, който заседава днес под ръководството на кмета д-р Дарин Димитров.

Затворен e за движение пътят Макариополско-Буйново, където има големи снегонавявания и движението се отклонява през Мировец.

7 машини на БКС чистят града, а други 10 са по общинската пътна мрежа. Няма населени места без ток и вода. Всички са снабдени с хляб. Тази сутрин до болницата в Търговище са транспортирани пациенти от Кралево, Буйново и местността Юкя, които са на хемодиализа. При усложняване на обстановката те ще останат в здравното заведение.

От Общинския щаб призовават гражданите да не предприемат пътувания, ако не е належащо и задължително автомобилите да бъдат оборудвани за тежки зимни условия.

Напомня се, че почистването на прилежащите площи, пред търговски обекти и жилища, е ангажимент на хората, които ги стопанисват.

Поради продължаващите валежи и сложната обстановка,  чистенето на малките улици ще започне поетапно по-късно днес или утре.

В момента се почиства централния площад „Свобода”, където довечера ще бъде новогодишното общоградско тържество.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани