Пътищата в община Търговище са проходими

12:47, 31 дек 16 25 587 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Всички  пътища на територията на община Търговище са разчистени и проходими. Това стана ясно на заседание на Общинския щаб за бедствия и аварии, който заседава днес под ръководството на кмета д-р Дарин Димитров.

Затворен e за движение пътят Макариополско-Буйново, където има големи снегонавявания и движението се отклонява през Мировец.

7 машини на БКС чистят града, а други 10 са по общинската пътна мрежа. Няма населени места без ток и вода. Всички са снабдени с хляб. Тази сутрин до болницата в Търговище са транспортирани пациенти от Кралево, Буйново и местността Юкя, които са на хемодиализа. При усложняване на обстановката те ще останат в здравното заведение.

От Общинския щаб призовават гражданите да не предприемат пътувания, ако не е належащо и задължително автомобилите да бъдат оборудвани за тежки зимни условия.

Напомня се, че почистването на прилежащите площи, пред търговски обекти и жилища, е ангажимент на хората, които ги стопанисват.

Поради продължаващите валежи и сложната обстановка,  чистенето на малките улици ще започне поетапно по-късно днес или утре.

В момента се почиства централния площад „Свобода”, където довечера ще бъде новогодишното общоградско тържество.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама