Startup Factory организира курс начално ниво за разработка на интернет страници за ученици

14:31, 31 дек 16 25 493 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Startup Factory организира курс начално ниво за разработка на интернет страници – предназначен за ученици от 5 до 8 клас, съобщават от сдружението. Обучението ще се провежда в споделеното работно пространство на Startup Factory на ул. Цар Калоян 10, а часовете ще бъдат в неделя от 13:30. Продължителността на курса е четири месеца, а финалът ще бъде в края на месец април 2017 г.

Обучителната методология е предназначена за абсолютно начинаещи ученици без предварителна подготовка и знания. Материалите обхващат писане на HTML код и постепенна разработка на уебсайт, който ще бъде представен на финала на курса. Разработката на собствен проект е предпоставка за участие в олимпиади и състезания по информационни технологии на национално ниво.

Необходими е участниците да разполагат и носят със себе си собствени преносими компютри, за да пишат своя код и да правят упражненията си в рамките на часовете на курса. Startup Factory има възможност да предостави ограничен брой лаптопи на учениците, които нямат възможност да ползват собствени устройства.

Първата среща е на 15 януари 2017 г. от 13:30 в офиса на Startup Factory. В рамките на първото събиране ще се проведе предварителна информационна сесия с родители и ученици, на която ще се представи методологията и програмата на курса, като ще се отговори на въпроси.

Месечната такса е 50 лв. и следва да се заплати в офиса на организацията или по банков път до 10 януари 2017 г след направена регистрация. Ще бъдат предоставени всички необходими условия и материали за работа – включително добра интернет връзка и безплатни хостинг услуги.

Записването за курса можете да направите от този линк.

След успешната организация на първите хакатони и безплатни курсове по програмиране в Русе, Startup Factory превръща в свой приоритет ранното развитие на дигитални и технически умения на ученици. Целта е информационните технологии да бъдат направени достъпни и атрактивни на деца и юноши, като им предоставим първоначалните насоки и ресурси. От сдружението ще предлагат и подкрепа в усилията им да станат успешни млади хора с дигитални професии – дизайнери, програмисти, онлайн маркетинг експерти, мениджъри на проекти и всичко друго, което си изберат. Организаторите на технологичните събития вече могат да се похвалят с първите успешни истории на завършили ученици, които започнаха работа в ИТ компании на начално ниво.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама