Затвориха маршрута Ямбол – Средец – Бургас заради аварирали тирове

14:31, 31 дек 16 25 590 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Обходният маршрут Ямбол - с. Камчия - Средец - Бургас временно е затворен, съобщиха от МВР. Причината - аварирали три тира край село Саранско и пет тира в района на село Войника. На място има пътни полицаи и пожарникари.

От АПИ уточниха, че автомобилите са аварирали, след като са изпреварили снегопочистващата техника и са затънали в преспите.

Единственият отворен обходен маршрут за Бургас е по път II-79 Елхово – Бургас. Пътят е със слаба видимост, поради лоши атмосферни условия и не се препоръчва за преминаване.

Ограничено движението на тежкотоварни автомобили над 10 т по всички пътища от републиканската пътна мрежа на територията на област Бургас.

АПИ препоръчва на всички шофьори да отложат пътуването си за и от Бургас.

До 12 часа в областната пожарна служба са получени 30 сигнала, от които един за пожар и 29 за бедстващи граждани, предимно в района на общините Айтос и Бургас. На мястото има тежка техника, влекачи, пожарни автомобили.

Евакуирани са общо около 250 човека, настанени на подходящи за това места в близките достъпни населени места и е съдействано за потегляне и обезопасяване на около 350 МПС.

От областния управител е разпоредено от БЧК да се осигури храна и напитки на нуждаещите се хора, а от военно формирование при нужда ще доставят горива.

В Амфибия са прехвърлени 9 души на хемодиализа за транспортиране към разклона за Миролюбово и последващ транспорт към Бургас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама