Фериботът на Цветелина Бориславова едва стигна до пристанище Бургас

15:02, 31 дек 16 25 1526 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ро-ро фериботът „Дружба“, който плава по линията Бургас – Батуми – Новоросийск, едва се е добрал до рейда пред Бургас тази нощ заради лошите метеорологични условия в Черно море, научи Topnovini.bg.

Корабът, който е собственост на фирмата на бизнесдамата Цветелина Бориславова, е отплавал от Новоросийск на 28 декември. Силният вятър и бурното море го отнесли първо към Босфора. Оттам екипажът на плавателния съд направил поворот и с големи усилия се придвижил на север. След като стигнали района пред Шкорпиловци, последвал нов поворот и оттам корабът постепенно се смъкнал на юг до Бургас.

При поворотите са изпопадали шкафове, телевизори и други неукрепени предмети на борда. Има изпочупени вещи. Автомобилите, които корабът кара, обаче са в добро състояние. Няма и пострадали хора.

В момента „Дружба“ е на рейда пред Бургас. Метеорологичните условия все още не позволяват заставането му на кей и безопасното изпълнение на товаро-разтоварните операции. Те са планирани за утре по обяд.

Плавателният съд е построен през 2002 година от испанска компания в Севиля. Дължината му е 180 метра, а газенето 5.8 метра. Собственик на кораба е "Фиш порт", което вече се казва Порт България Уест.

Преди няколко години рибарското пристанище в Бургас бе купено от дружеството на Цветелина Бориславова Си Ес Ай Еф.
Напишете коментар
Коментари: 1
1 MSCinpub 11:31, 23 мар 21

Таможенный агент "Азия-Трейдинг"

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама