Информационно-консултантски център ще помага на млади хора от Търговище

16:23, 30 яну 17 25 835 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Младежки информационно-консултантски център отваря врати в Търговище.  Това е съвместен проект на Сдружение „Бизнес център- Бизнес инкубатор” в партньорство с Областна администрация. Финансирането е от  Министерството на младежта и спорта.

Центърът ще работи с млади хора на възраст от 15 до 29 години, като идеята е да се включат минимум 300 младежи от Търговище, Антоново, Омуртаг, Попово и Опака. "Основната цел е да бъдат създадени предпоставки за подобряване качеството на живот и реализация на младите хора, повишаване на мотивация им по отношение на тяхното личностно развитие и др.% обявиха авторите на идеята.

В рамките на проекта ще бъдат проведени информационни дни, предвижда се и семинар на тема „Европейските и Българските институции, права и задължения, възможности за неформално образование”. Ще бъдат осъществени обучения и тренинги за „Дигитална компетентност”, „Предприемачество и бизнес планиране”, „Активно младежко участие”; „Как да поставяме и осъществяваме целите си?” и др.  Центърът ще информира подрастващите за търсенето на работа, кариерното развитие, разработването на проекти, възможностите за финансиране и др.

В  сградата на Бизнес центъра в Търговище ще бъде създаден кабинет за консултации, като за целта към екипа на проекта са привлечени лекар и психолог, които ще работят индивидуално или групово в зависимост от потребностите на младежите. 

"За осъществяване на проектните дейности са привлечени висококвалифицирани специалисти със значителен опит в работата с младежи. Продължителността на проекта е до края на 2017 г., като очакванията са да бъде поставено началото на изграждане на активната младежка общност, което ще способства за промяна на нагласите в и към младежите." обявиха от организацията, която ще реализира идеята.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама