Удовлетвореност от сесията на ОбС изрази кметът на Сливен

16:22, 31 яну 17 25 562 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Удовлетвореност от последната сесия на Общински съвет Сливен изрази кметът Стефан Радев.  На редовното заседание на местния парламент с широка подкрепа бяха приети важни решения, сред които бюджета за 2017 година. 

„Имах възможност вече да кажа, че бюджетът е крачка по нашия път за финансово стабилизиране на общината и за това да започнем да правим реални бюджети, да си поставим реални планове. Отчетите вече да значат нещо – да има значение дали сме изпълнили приходната и разходната част, а не както досега - да отчитаме неизпълнения по 40-50 процента”, посочи кметът.

Радев изтъкна други много важни решения - приемането на промени за приема в детските градини и приемането на наредба за електронния прием в училищата. „Беше крайно време да сложим ред и въведем правила за това как става приема в учебните заведения. Един въпрос, който се отнася за всички хора”, каза Радев.

Досегашният прием в детските заведения кметът определи като ситуация по-близка до хаоса, отколкото до реда. „Затова смятам, че е важно въвеждането на правила. Те бяха приети след дълбоко обсъждане и с обществеността, и с комисиите на общинския съвет, така че да постигнем максимално широка информираност и отразяване на мненията и желанията на хората", каза още Радев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама