БАС остави в ареста изнасилвач на доведената си дъщеря

17:52, 31 яну 17 25 683 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
35-годишният Сава Дойчев, обвинен в изнасилване на 13-годишната си доведена дъщеря, остава задържан под стража. Апелативният съд в Бургас не уважи молбата на защитника на обвиняемия за изменение на мярката за процесуална принуда и потвърди постоянния арест. По искане на адвоката на Дойчев въззивният състав не допусна журналисти по време на съдебното заседание.

Престъплението е извършена през юни месец 2016 г. Изнасилвачът е от Смолян, но живеел на квартира в Българово. За престъплението е сигнализирала майката на момичето. Сава е арестуван, но впоследствие е пуснат от Бургаския окръжен съд, след което пак е задържан.

Становището на Апелативен съд – Бургас е, че не са налице нови обстоятелства, които да опровергаят обвинението за извършеното от обвиняемия изнасилване. Според настоящата инстанция не е отпаднала реалната опасност Сава Дойчев да се укрие или да извърши друго престъпление. Ако е на свобода, обвиняемият би могъл да осуети разкриването на обективната истина.

Въззивният състав приема, че продължителността на ареста, по-малко от осем месеца, не е прекомерна в контекста на Европейската конвенция за защита на правата на човека и съобразно наказанието за това престъпление – от 10 до 20 години лишаване от свобода.

Съдът намира, че мярката за неотклонение следва да бъде потвърдена, още повече че разследването по делото е приключило и предстои внасяне в съда на обвинителен акт.

Постановеният съдебен акт не подлежи на обжалване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама