Етичен кодекс приеха общинските съветници в Добрич

20:31, 31 яну 17 / Общество 25 165 Topnovini
1
С 24 гласа „за“, 2 „против“ и 4 „въздържал се“ Общинският съвет в Добрич прие Етичен кодекс за работата си. Той бе разработен от Временна комисия с представители на всички политически групи, създадена по решение на местния парламент от ноември миналата година.

Категорично против приемането на такъв документ бе най-възрастният общински съветник  Йордан Манов. Той заяви, че кодексът е обида за него. И счита, че с са остатъчно морални и възпитани и спазват законите на страната. Според него, подобен кодекс може да се предложи за затворите. Би представлявал интерес и за управлението на Северна Корея.

И добави, че, хората, които имат нужда от такъв кодекс, за да бъдат морални и етични, са срам за своите родители и учители. Вносителят на докладната – зам.-председателят на Общинския съвет Ивелин Пейчев подчерта,  че документът е разработен по решение на Общинския съвет.  Община Добрич дори е закъсняла, добави той. И подчерта, че има много действащи актове на местно, национално и европейско ниво в тази насока.

Председателят на Общинския съвет Иво Пенчев поиска в началото на всяка година комисията, която ще отговаря за етиката в Общинския съвет, да представя справка за това дали съветниците са платили местните си данъци и такси. Какъв общински съветник си, щом не си плащаш данъците, подчерта той, запита риторично той.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани