Етичен кодекс приеха общинските съветници в Добрич

20:31, 31 яну 17 25 570 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С 24 гласа „за“, 2 „против“ и 4 „въздържал се“ Общинският съвет в Добрич прие Етичен кодекс за работата си. Той бе разработен от Временна комисия с представители на всички политически групи, създадена по решение на местния парламент от ноември миналата година.

Категорично против приемането на такъв документ бе най-възрастният общински съветник  Йордан Манов. Той заяви, че кодексът е обида за него. И счита, че с са остатъчно морални и възпитани и спазват законите на страната. Според него, подобен кодекс може да се предложи за затворите. Би представлявал интерес и за управлението на Северна Корея.

И добави, че, хората, които имат нужда от такъв кодекс, за да бъдат морални и етични, са срам за своите родители и учители. Вносителят на докладната – зам.-председателят на Общинския съвет Ивелин Пейчев подчерта,  че документът е разработен по решение на Общинския съвет.  Община Добрич дори е закъсняла, добави той. И подчерта, че има много действащи актове на местно, национално и европейско ниво в тази насока.

Председателят на Общинския съвет Иво Пенчев поиска в началото на всяка година комисията, която ще отговаря за етиката в Общинския съвет, да представя справка за това дали съветниците са платили местните си данъци и такси. Какъв общински съветник си, щом не си плащаш данъците, подчерта той, запита риторично той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама