Простреляният край Рудник ловец имал рожден ден

17:53, 27 фев 17 25 1102 Шрифт:
Автор: Жулиета Иванова

Живко Тодоров Стойков е простреляният край варненското село Рудник ловец. В деня на нелепия инцидент той празнувал рожден ден – навършвал 38 години, научи Topnovini.bg.

Произшествието станало по време на редовна хайка за хищници на ловната дружинка Рудник към Ловно-рибарското сдружение Долни чифлик – Балкан. Живко бил гонач – водач на куче, което подгонва дивеча. Според участници в лова гонач е и мъжът, който го е прострелял смъртоносно. Участниците в лова били 11 души и били излезли за чакали.

Както Topnovini.bg вече съобщи, инцидентът станал в местността Герените край Рудник в събота. На мястото незабавно е извършен оглед и е образувано досъдебно производство за изясняване на причините и обстоятелствата около произшествието. То е за причиняване на смърт поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или друга правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишено опасност, и се ръководи от Окръжната прокуратура във Варна.

Разследването е възложено на екип от следователи при Окръжния следствен отдел. Назначени са съдебни експертизи. Разследването продължава. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама