Гьорге Иванов дава мандат на Зоран Заев утре или в сряда

19:58, 27 фев 17 / Политика 25 661 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Утре или в сряда македонският президент Гьорге Иванов ще връчи на лидера на СДСМ Зоран Заев мандат за сформиране на правителство.

Това съобщи телевизия „Телма“, позовавайки се на източници от СДСМ, запознати с разговора между Иванов и Заев, информира ТАСС, цитирано от БГНЕС.

На срещата Зоран Заев представи на президента подписите на над половината депутата от 120-местния парламент, което бе условието на държавния глава за предоставяне на мандат. СДСМ получи подкрепата на три албански партии - Демократичния съюз за интеграция (ДСИ), "Беса" и "Алианс на албанците". Това осигури подписите на 67 депутати.

БГНЕС припомня, че от ВМРО-ДПМНЕ обвиняват СДСМ, че предава националните интереси на страната и иска да превърне Македония в двунационална, където албанският ще бъде официален език на цялата територия на държавата.

Тази вечер пред сградата на македонското правителство в Скопие се провежда многохиляден протест в подкрепа на единството на Република Македония. Протестът се организира от десетки граждански организации предимно в социалните мрежи. "Преминахте червената линия и червено-жълтата, Стига!" се казва в призива на организаторите.

"За Македония знам много повече, отколкото всички партии лидери взети заедно. Македония е над всичко. Това ми дава право и сила заедно с моите приятели да създадем Четвъртия Илинден. Ще вдигнем високо гласът си за Единна Македония, свободна за гражданските права не нейните граждани и дом за всеки, който обича Македония", пише още в призива.

От ВМРО-ДПМНЕ обвиняват СДСМ, че предава националните интереси на страната и иска да превърне Македония в двунационална, където албанският ще бъде официален език на цялата територия на държавата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама