Изключиха от парламента на Египет племенник на Ануар Садат

22:00, 27 фев 17 / Свят 25 944 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Парламентът на Египет лиши от депутатски мандат Ануар Садат – лидер и основател на Партия за реформи и развитие и племенник на убития през 1981 г. бивш президент на Египет Ануар Садат. Това предаде ТАСС, цитирано от БГНЕС

Болшинството от депутатите в Камарата на представителите гласуваха за изключването на Ануар Садат от състава на парламента.

Както съобщи вестник „Ал Ахрам“ повод за такова решение е обвинението към него, че е свързан с изтичане на информация за вътрешната обстановка в Египет. Твърди се, че той е предал на международни институции важна информация, имаща за цел да очерни имиджа на парламента. Садат, по-конкретно, е обвинен в разпространение на вътрешна информация по законопроект за неправителствените организации, както и за фалшифициране на подписи на 16 от неговите колеги в законодателния орган на законопроекти за наказателните процедури и неправителствените организации. За изключването му от парламента са необходими гласовете на две трети от депутатите в парламента, което бе постигнато. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама