Нищо в държавата не се е променило след трагедията във влака-факла, твърдят близките на жертвитe

17:02, 28 фев 17 25 421 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Нищо в държавата не се е променило след трагичния инцидент във влака София-Кардам преди девет години. Това заяви Софка Дойнова - майка на загиналата в горящия влак студентка по химия Валерия Желева.

"Системата е същата, порядките са същите. Мъничко покой, че нещо сме направили като хората, ни донесе наградата за дарителство на името на Евлоги и Христо Георгиеви", каза майката на момичето. Семейството на Валерия дари цялото обезщетение, получено от държавата, на учебните заведения, в които тя е учила. Тя обясни, че това дарение е борбата на семейството срещу системата и срещу порядките в обществото, които продължават и до днес. „Нищо не се променя към по-добро. Напротив“, заяви Софка Дойнова.

"Не е вярно, че времето лекува. Все по-тежко става, а безобразията в държавата продължават", каза Георги Иванов - баща на загиналата при пожара д-р Галя Георгиева от Генерал Тошево.
"Синът ми току-що се беше дипломирал като корабен инженер и беше пред прага на живота. Нелепи инциденти продължават да се случват, а безотговорността е на всякакви нива", заяви майката на 25-годишния Даниел Вичев - Дора Вичева.
От деветимата загинали в горящия влак петима, между които и студентката Антоанета Тодорова и възрастният Калчо Стефанов, са от област Добрич.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама