Месец на изкуствата започва в детска градина в Стара Загора

17:16, 28 фев 17 25 564 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Специалният  Месец на изкуствата в детска градина  №10 „Светлина“ в Стара Загора започва утре, съобщи директорката Йоанна Димитрова.

„В деня на Баба Марта още в 7 часа заедно с петима  музиканти от Детско-юношески фолклорен ансамбъл „Загорче“  ще посрещаме деца и родители с мартенички, усмивки и хубаво настроение.  В 9 часа в двора на градината започва концертът на малките загорчета – специално за нас, след което цялата детска градина ще участва в тържеството в  Зоопарка", разказа Димитрова .

На 2 март, в навечерието на Националния празник – 3-ти март,  деца и родители ще посетят за трети пореден път  Храм-паметника „Рождество Христово” в град Шипка. Изложба-живопис на художника Слави Динев ще се открие в детската градина на 6 март от 17,30 ч, а проявата е посветена на Международния ден на жената.

В средата на месеца на 14-ти и 15-ти март, децата ще посетят организирано няколко културни института в Стара Загора. Те ще разгледат Операта, Драматичния театър, Регионална библиотека “Захарий Княжески“, Радио Стара Загора.

На 16-ти март пък предстои гостуване  в „Музейко“ в столицата.

Готвят се и тържествата по повод рождения ден на детска градина „Светлина“,  които започват през втората половина на месеца.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама