Месец на изкуствата започва в детска градина в Стара Загора

17:16, 28 фев 17 / Общество 25 143 Topnovini
1

Специалният  Месец на изкуствата в детска градина  №10 „Светлина“ в Стара Загора започва утре, съобщи директорката Йоанна Димитрова.

„В деня на Баба Марта още в 7 часа заедно с петима  музиканти от Детско-юношески фолклорен ансамбъл „Загорче“  ще посрещаме деца и родители с мартенички, усмивки и хубаво настроение.  В 9 часа в двора на градината започва концертът на малките загорчета – специално за нас, след което цялата детска градина ще участва в тържеството в  Зоопарка", разказа Димитрова .

На 2 март, в навечерието на Националния празник – 3-ти март,  деца и родители ще посетят за трети пореден път  Храм-паметника „Рождество Христово” в град Шипка. Изложба-живопис на художника Слави Динев ще се открие в детската градина на 6 март от 17,30 ч, а проявата е посветена на Международния ден на жената.

В средата на месеца на 14-ти и 15-ти март, децата ще посетят организирано няколко културни института в Стара Загора. Те ще разгледат Операта, Драматичния театър, Регионална библиотека “Захарий Княжески“, Радио Стара Загора.

На 16-ти март пък предстои гостуване  в „Музейко“ в столицата.

Готвят се и тържествата по повод рождения ден на детска градина „Светлина“,  които започват през втората половина на месеца.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани