Теодор Ролев: Разград се нуждае от професионалисти, а не от парашутисти

17:19, 28 фев 17 / Политика 25 1301 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Разград се нуждае от професионалисти, а не от парашутисти”. Това заяви при официалното откриване на предизборната кампания на Реформаторският блок - Глас народен за Разградски избирателен район водачът на листата Теодор Ролев. Гост на събитието бе ръководителят на предизборната кампания на Реформаторския блок Петър Москов.

„След като стана ясно кои са кандидатите от региона за народни избраници за 44-то Народно събрание у мен се загнезди впечатление, че Разград заприлича на тренировъчен полигон за парашутни-десантни войски”, коментира той. Ролев отбеляза, че в листите на другите партии вижда хора, които „падат от небето с парашути като пухкави снежинки, изпратени от знайни и незнайни партийни офиси и централи ”. „През цялата кампания ще слушаме истории, които емоционално свързват водачите на други политическите сили с града ни, но всички ние си знаем, че това не е така”, отбеляза водачът на листата. Той бе категоричен, че това са хора, които прелитат само по време на избори и след това ги няма. Според Теодор Ролев по този начин ролята и смисъла на народния представител като слуга на народа, като човек, нает от избирателите на даден район, който да ги представлява и да бъде техен посланик в законодателния орган на България не се осъществява. Защото по думите му те не могат да бъдат нищо друго, освен служители и подчинени на партийните си началници и изпълнителни комисии. „По този начин Разград си получи кмет, сега май ще ни подарят и Гюнай Хюсмен, който също с малко неща е свързан с града ни”, допълни Теодор Ролев.

Водачът на листата представи всеки един от останалите кандидати за депутати на коалиция Реформаторски блок - Глас народен, като обяви, че това е листата на бъдещето. Ролев отбеляза, че в кандидат-депутатската листа на коалицията са хора, доказали себе си и градящи кариерата си не на база партийни назначения, а на собствени професионални качества и висок личен морал. В листата намират място лекари, учители, юристи, инженери, икономисти, предприемачи. Ролев ги определи като блестящи специалисти и изрази увереност, че ще бъдат успешен екип на бъдещия депутат от Разград в коалиция Реформаторски блок – Глас народен.

Втори в листата е Людмил Тихчев – работи в застрахователно дружество „Евроинс” в Кубрат. Той подчера, че посланието на коалицията е за честни и прозрачни избори. „Ще бъдем в управлението и ще докажем, че наистина сме добри”, отбеляза още Зарков.

Трета е д-р Евгения Керчева, тя работи от 20 години като педиатър в детско отделение в разградската болница, от шест години е управител на Клиника „Вита Медика” и Център за неотложна медицинска помощ ”Вита”. Има опит и в социалната сфера, вече трета година работи по проект за детско здраве в Самуил.

Четвърти е Атанас Зарков от Завет - от 15 години е в частния бизнес, в момента се занимава със земеделие. Той счита, че депутата от Разградска област трябва да бъде местен. „Събрали сме се с тезата да бъдем победители и да покажем на другите, че не може с парашутисти да се воюва за доверието на хората”, допълни кандидатът за депутат.

 Пета в листата е  Ивелина Христова – преподавател в ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф”. Тя смята, че в 21 век  всеки  достойно трябва да извоюва позициите си чрез личните си качества и своя личен и житейски опит.

След нея са юристът Димо Борисов, дългогодишния преподавател по физическо възпитание в Техническата гимназия и водещ републикански съдия по тенис на маса Симеон Тодоров и икономистът Светломир Матев.
Водачът на листата Теодор Ролев отбеляза, че основното, на което ще заложат в предизборната си кампания е екипността. Той подчерта обаче, че най-тежкият бич за икономиката на Разград и областта е обезлюдяването и основна отговорност на бъдещите депутати от града ще бъде да отстояват основно интересите на региона, да решат чрез парламента  проблемите на местно ниво.

 Ролев бе категоричен още, че не трябва да допуснат да се върне управлението на ДПС и БСП, защото по думите му зад тези две партии надничат фигурите на Пламен Орешарски, Делян Пеевски, Сергей Станишев. „Това са хора, които няма да доведат до добро България, което са го и доказали с действията си”, допълни Ролев.

Ръководителят на предизборната кампания на Реформаторския блок Петър Москов заяви, че е в Разград, за да предаде увереността на цялата коалиция, че десницата ще има свои представители в бъдещия парламент. „Ще се борим за формиране на дясноцентристко управление, което да реализира целите ни и виждането ни как трябва да изглежда собствената ни държава. Навсякъде Блокът изглежда както тук – професионалисти и биткаджии”, похвали се той.

Москов зяви, че демокрация и пазарна икономика не означава бандитизъм и липса на правила. По думите ум държавата на 21 век трябва да изгражда правила и да има силата да налага санкции, на тези, които ги нарушават. Българската десница има призванието да подреди модерната държава на 21 век, убеден е Москов.

Държава, която осигурява  добро образование, качествено здравеопазване, развитие на културата и гарантира сигурността на гражданите си. Това са задължения на държавата и никой не може да я замести, когато тя се оттегли от тях. Това е държавата, която искаме ние. В икономиката ролята на държавата е единствено да бъде гарант за спазване на правилата. Така Петър Москов  представи вижданията на реформаторите за България през 21 век. Той определи промяната, която предлагат БСП и ДПС  като “Джурасик парк” от 80-те. Изплуваха хора, които се радвахме, че отдавна бяхме забравили, поясни бившият здравен министър.

По думите му, ако държавата е осигурила добро училище, качествена болница и сигурност на гражданите си, хората няма да напускат нито родните си места, нито страната ни. Обидно ми е, когато председателят на БСП заявява на конгрес:  “Когато ме изберете няма да има бедни  и болни”. Странно ми е и когато политическа партия обещава, че ще увеличи българското население с 2 млн. за 4 години. Не зная как да го тълкувам, допълни Петър Москов.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!!!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама