Виртуозите на Миланската скала гостуват в София

17:33, 28 фев 17 / Култура 25 453 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 27-ми март от 20:00 часа в Зала 1 на НДК българските любители на музиката ще могат да се насладят на изпълненията на музикантите от един от най-елитните оперни театри в света -

Виртуозите на Миланската скала. Концертът ще бъде първи за българската публика, в този формат в който 15 от най-добрите инструменталисти в света ще представят произведения от емблематични за италианската класика композитори. Това научаваме от страницата на Столична община. Събитието ще включва композиции от Доницети, Рота, Паганини, Витали и Росини. 

Сред имената, които ярко се открояват, са: Франческо Де Анджелис – солист на цигулка и Сандро Лафранкини - солист на виолончелото.

Оркестърът на Миланската скала е създаден през 1778 г., Той пресъздава

неповторимия изискан музикален стил от поколение на поколение в най-реномираните световни оперни театри като Ла Скала, виенската Музикферайн, операта в Рига, Театро Гранде Петручели и много други. Виртуозите имат над 200 концерта годишно, част от които с благотворителна дейност, други – с образователна цел – да популяризират класическата музика сред младите хора. Този март те ще гостуват в София, правейки родната публика съпричастна с най-доброто от световната класическа музика.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама