Около 50 деца от Разград ще тренират безплатно бадминтон по прокт

17:55, 28 фев 17 25 683 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Започва първият етап от проекта на СК ,,Бадминтон - Разград” по програмата на Министерството на младежта и спорта ,, Спорт за  децата в свободното време”, съобщи директорът на Ученическа спортна школа „Руси Бухтев” Цветан Танев. Програмата създава предпоставки и условия за предизвикване интереса на децата към здравословна двигателна активност, увеличаване и разнообразяване на възможностите за участие в спортни занимания по различни видове спорт през свободното им време.

Проектът ще се реализира в три градски училища – СУ ,,Христо Ботев”, ОУ ,,И.С.Тургенев” и ОУ ,,Отец Паисий”.  В спортните занимания ще бъдат обхванати около 50 деца, които ще тренират по график три пъти седмично във физкултурните салони на учебните заведения. Те ще бъдат обучавани от лицензирани треньори в основни умения и похвати на играта бадминтон.

С част от средствата ще бъдат закупени материални пособия - ракети,пера и мрежи. Благодарение на проекта много от децата за първи път ще се докоснат и ще почустват удоволствието от системните занимания със спорт, сподели Цветан Танев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама