Около 50 деца от Разград ще тренират безплатно бадминтон по прокт

17:55, 28 фев 17 / Общество 25 164 Topnovini
1

Започва първият етап от проекта на СК ,,Бадминтон - Разград” по програмата на Министерството на младежта и спорта ,, Спорт за  децата в свободното време”, съобщи директорът на Ученическа спортна школа „Руси Бухтев” Цветан Танев. Програмата създава предпоставки и условия за предизвикване интереса на децата към здравословна двигателна активност, увеличаване и разнообразяване на възможностите за участие в спортни занимания по различни видове спорт през свободното им време.

Проектът ще се реализира в три градски училища – СУ ,,Христо Ботев”, ОУ ,,И.С.Тургенев” и ОУ ,,Отец Паисий”.  В спортните занимания ще бъдат обхванати около 50 деца, които ще тренират по график три пъти седмично във физкултурните салони на учебните заведения. Те ще бъдат обучавани от лицензирани треньори в основни умения и похвати на играта бадминтон.

С част от средствата ще бъдат закупени материални пособия - ракети,пера и мрежи. Благодарение на проекта много от децата за първи път ще се докоснат и ще почустват удоволствието от системните занимания със спорт, сподели Цветан Танев.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани