Подписаха нов колективен трудов договор със социалните работници в Бургас

18:54, 28 фев 17 25 479 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кметът Димитър Николов и представители на синдикалните структури на работещите в социалните центрове и заведения в Бургас подписаха нов колективен трудов договор, съобщиха от Общината. С документа се уреждат някои нови моменти в трудовите правоотношения.

Платеният отпуск се завишава с един ден. Запазват се двете плащания - за Деня на социалния работник и Коледа в размер на по една минимална работна заплата. Заради увеличението на минималната работна заплата в сравнение с 2016 г. от 420,00 лв. на 460,00 лв., всеки служител ще получи 2 пъти по 40,00 лв. или 80,00 лв. за годината в повече.

Осигуряват се средства за транспортни разходи за мултидисциплинарните екипи в размер на 100 % от стойността на абонаментните карти. Това е извън средствата, които се осигуряват за транспортни разходи за изпълнение на служебните задължения.

Осигуряват се средства за издаването и подновяването на здравните книжки за работниците и служителите, за които има законово изискване. За социалните заведения са около 250 броя при цена около 30,00 лв.

Средствата за работно облекло, съобразно длъжностите за всеки служител, се завишава от 270,00 по изтеклото КТД, на 300,00 лв. по новото КТД.

Всички страни приеха условията по новия колективен трудов договор и се ангажираха с тяхното изпълнение.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама