Варненска поликлинка се сдоби с асансьор

19:47, 28 фев 17 25 567 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С тържествен водосвет днес ще бъде пусната в експлоатация най-новата придобивка на ДКЦ „Чайка“ във Варна. Тя е асансьорна уредба за хора с увреждания и майки с деца, осигуряваща лесен достъп до всички етажи на основната сграда.

Липсата на достъпност до медицинските специалисти не съвпадаше с нашия измерител за просперитет. Идеята се роди и концентрира усилията на целия екип за дълъг период от време. Успехът, с който се поздравяваме сега е плод на тригодишни съвместни усилия на екипа на здравното заведение и ресорните дирекции в Община Варна. Това е време, в което съумяхме да докажем, че достъпността чрез асансьор е не само по-удачна за хората с увреждания, но и икономически по–целесъобразна от рампите, изграждащи се върху съществуващите стълбища, разказа управителят на поликлиниката д-р Александра Манушева.

С новото съоръжение всеки трудно подвижен пациент може да бъде доведен с превозно средство буквално до вратата на асансьор, а оттам с инвалиден стол до съответния медицински специалист.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама