Община Добрич планира да остане само с едно транспортно дружество

21:30, 28 фев 17 / Общество 25 178 Topnovini
1

Само едно общинско транспортно дружество да остане занапред планира Община Добрич. Сега тя има три такива фирми – „Тролейбусен транспорт“, „Автобусен транспорт“ и „Градски транспорт“.

Това стана ясно по време на дебата за откриване на конкурсни процедури за избор на управител на две от фирмите в рамките на днешното заседание на Общинския съвет.

Заместник-кметът Росица Йорданова обясни, че „Тролейбусен транспорт“ не извършва дейност. Има временен управител и той отговаря за стопанисването на активите на стойност 1,2 млн. лева. „Недопустимо е такова дружество да продължава да се управлява от временен управител“, заяви Росица Йорданова. Посочи, че идеята е занапред активите му да се изкупят от „Градски транспорт“ и да се вземе решение за ликвидация. След това „Градски транспорт“ да изкупи и дяловете на „Автобусен транспорт“. В момента едното дружество се занимава само със стопанисване на активи, а другото – с транспортна дейност.

Според общинския съветник Мая Димитрова, в противоречие с  нормативната уредба е да се избира управител на дружество, което няма дейност, като „Тролейбусен транспорт“. Затова тя препоръча да се проведе тематична сесия за бъдещето на транспортните дружества, за да се доразвие визията.

Решено бе конкурсът да се отложи, а кметът да подпише временен договор с управител.

Открита бе процедура за провеждането на конкурс за управител на „Жилфонд инвест“, тъй като мандатът на настоящия изтича в края на май.  

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани