Изграждат паметник на Освобождението в Нова Загора

17:07, 30 мар 17 25 951 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Започна изграждането на паметник на Освобождението на Нова Загора от турско робство. „В навечерието на 140-годишнината от отбелязването на Освобождението на Нова Загора от турско робство – на 14 януари 2018г., трябва да увековечим признателността ни към подвига на героите, отдали живота си за свободата ни”, заяви кметът Николай Грозев.

Новоизграденият паметник ще бъде разположен на мястото на паметната плоча, поставена от признателните новозагорци още през 1998г.

„Като общинско ръководство през изминалите години сме полагали усилия за опазването на нашето славно минало. Успяхме да обновим и укрепим  Църквата „Св. Великомъченик Георги” в с. Любенова махала, станала известна като „Втория Батак”. Изградена бе ограда около нея и бе оформено художественото й осветление. През 2014 година в Нова Загора издигнахме паметник на Апостола на свободата Васил Левски. Време е да отдадем подобаваща почит на освободителите на Нова Загора от турско робство, оставили белег в нашата история", каза още  Грозев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама