"Камчия" събира паркур и художествена гимнастика

18:47, 30 мар 17 25 1174 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Санаторно-оздравителният комплекс „Камчия“ е домакин на две престижни спортни събития за собствената си купа. Днес и утре в модерната спортна зала на комплекса ще се проведат III Международен турнир по художествена гимнастика и Международен турнир по паркур. Два дни красотата и грацията на гимнастичките ще си партнират с бързината и силата на момчетата, които преодоляват препятствия и гравитация.

Официалното откриване на турнирите е днес от 14 ч., а състезателните дни и в двете дисциплини ще бъдат с вход свободен за гости и посетители.

Главен съдия на турнира по художествена гимнастика е международен съдия Нина Алексиева, която бе удостоена с почетна диплома за заслуги като съдия по художествена гимнастика от Изпълнителния комитет на Международната федерация по гимнастика с решение от 15 август 2016 г. от Рио де Жанейро. Главен секретар по традиция е Ели Докузанова. Очаква се в „Камчия“ като треньори да пристигнат и две от златните български момичета – Любомира Казанова и Християна Тодорова.

По време на турнира ще бъдат раздадени 50 комплекта медали, а Купата на СОК „Камчия“ ще отиде при най-добре представилия се отбор. Победител на миналите издания на турнира е тимът на Спортен клуб „Левски Илиана“. Всички участнички ще получат подаръци и сувенири от СОК „Камчия“, играчки и натурални сокове от Кока Кола ХБК България и козметика с натурални съставки от „Рефан България“.

С изключителен интерес се очаква и I Международен турнир по паркур за Купата на СОК „Камчия“. В него ще се включат над 50 състезатели, които ще се състезават в две категории – до 17 години и над 17 години в дисциплините бързина и атрактивност. Награда ще получи и най-възрастният участник. Организатори на атрактивното спортно събитие са СОК „Камчия“,  „Фрийрън България“, в партньорство в Българската федерация по гимнастика, Гимнастически клуб „Левски Спартак – 08“, Спорт Еволюшън и Титан Фитнес.

Веднага след откриването на турнирите за Купата на СОК „Камчия“ двукратният световен шампион по фрийрън и паркур Делян Димитров ще направи опит за поставяне на нов световен рекорд на Гинес с изпълнение за време на фигурата „самолет на земя“.

Специални помощници в организацията на турнира ще са децата от Частното средно училище „Юрий Гагарин“ в „Камчия“.

От 15 ч. същия ден в киноконцертната зала в комплекс „Черноморски“ ще започне патронния празник на Училището на бъдещето с концерт-спектакъл на тема "Различни, но заедно". Водещото послание на събитието, в което ще участват повече от 200 ученици, е свързано с мечтата за мирния Космос, завещана от Гагарин. Мечта, която обединява космонавти от различни националности, религии, раси – заедно в Космоса, заедно и на Земята.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама