Около 500 кандидати за работа посетиха трудовата борса в Добрич

20:12, 30 мар 17 25 1012 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Проведената днес в Добрич специализирана трудова борса с участие на работодатели от сферата на туризма, е посетена от около 500 лица с подходяща квалификация лица. Над 200 от тях са младежи, съобщават организаторите от Бюрото по труда. Сред тях е имало и курсисти, включени в обучение по партньорски проекти, ученици оп професионалните гимназии в Добрич, студенти.

В специализираната борса взеха участие около 90 представители на  38 работодатели, от които 23 обявиха 635 свободни работни места. Осем от работодателите са обявили предварително своите работни места и използваха трудовата борса, за да се срещнат с потенциални кандидати и да направят подбор. На борсата участваха и представители на Военно окръжие Добрич, както и на Инспекцията по труда в Добрич.

По-голям брой работни места обявиха фирмите „Албена” АД, „Бялата лагуна” АД, „ХМК”ЕООД, ”Дабълтрий Варна” ЕАД, „Ривиера” АД, и др. Представителите на хотелиерския бизнес са споделили, че подобни трудови борси са добро решение за работодателите, търсещи работници в сферата на туризма и туристическото обслужване.

Според организаторите, трудовата борса е постигнала предназначението си и се превърна в място на пряко свободно договаряне на работодатели и търсещи работа лица.

Имаше щандове за попълване на автобиографии, където специалисти от Бюрото по труда и младежки медиатори оказаха методическа помощ и съдействаха на търсещите работа при изготвяне на автобиографии изаявления за започване на работа. Около 350 посетители се възползваха от предоставената възможност.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама