Тръмп решава за САЩ в Парижкото споразумение до 26 май

21:34, 30 мар 17 / Свят 25 783 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще вземе решение до 26 май дали да продължи участието на страната в Парижкото споразумение за климата, съобщи Белият дом в четвъртък.

Прессекретарят на Белия дом Шон Спайсър каза, че Тръмп трябва да обяви това преди срещата на Г7 в Сицилия, която е предвидено да започне на 26 май, предаде АФП, цитира БГНЕС.

В сряда бе изтъкнато, че Белият дом не е взел никакво решение на този етап за Парижкото споразумение за климата, подписано в края на 2015г. от 190 страни, включително и САЩ.

„Парижкото споразумение е в процес на обсъждане от администрацията на САЩ“, заяви Спайсър ден след подписването на указ за преразглеждане на ограниченията за топлоелектрическите централи. Бившият президент Барак Обама бе наложил драстично намаляване на техните емисии на газове с парников ефект. В реч, в която нито веднъж не спомена затоплянето на климата, Доналд Тръмп се обяви срещу инициативи на тази тема на своя предшественик демократ и обеща да възроди въгледобивната индустрия. Президентът Доналд Тръмп открито го критикуваше по време на своята предизборна кампания. Тръмп бе заявявал, че щом бъде избран, ще отмени американското участие в Парижкото споразумение. След избирането си, той не е правил такива категорични изявления, а каза, че е „с отворено съзнание по този въпрос“. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама