Откриха реновирания корпус на ОУ „Черноризец Храбър“

16:11, 31 мар 17 25 609 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кметът на Варна Иван Портних и директорът на ОУ „Черноризец Храбър“ Соня Стоянова откриха днес реновирания корпус на училището. Извършените дейности включват конструктивно укрепване на сградата, ремонт и обособяване на помещения за целодневно обучение на 5- и 6- годишните деца, ремонт на библиотеката и учителската стая. 

„Инвестициите ни в ОУ „Черноризец Храбър“ продължават с изграждането на ново спортно игрище в двора. Това е едно от десетте училища, където ще се реализира този пилотен за цялата страна проект на стойност около 3 млн. лв.  Вярвам, че до 2 месеца ремонтите във всичките училищни дворове ще са приключили и ще имат съвременен и отговарящ на всички изисквания вид. Няколко от обектите вече са готови, но не си позволихме да ги откривам предизборно. Целта ни е да подобрим спортно-материалната база на училищата, а извън учебния процес тези игрища да могат да се използват и от гражданите“, заяви кметът Портних, който направи цялостен оглед на двора.

Той допълниq че е готов и проектът за ремонт на оградата на училището и ще се извърши цялостна рехабилитация на прилежащата ул. „Студентска“. Соня Стоянова съобщи, че през годините са извършвани подобрения, има направена хидроизолация на покрива, а на разположение на ученици и учители е модерно оборудване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама