Отново ще има Маратон на четенето в Добрич

16:15, 31 мар 17 25 567 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Регионалната библиотека „Дора Габе” в Добрич се включва в „Похода на книгите”, съобщиха от културния институт.

Инициатори на събитията, подкрепящи четенето, са асоциация „Българска книга“ и Българска библиотечно-информационна асоциация.

Те се организират в дните от 2 април – Международния ден на детската книга, до 23 април - Световния ден на книгата и авторското право.

Походът на книгата бе открит от директора на библиотеката Невяна Христова, която поздрави децата с празника и им пожела много вълнуващи срещи с книгите и приказни мигове с вълшебните герои.

В интерактивната зала на библиотеката се проведе празнично литературно утро под наслов „С героите на Андерсен”, с участието на първокласници от СУ „Димитър Талев”. Детският празник започна с литературна разходка в света на приказника Ханс Кристиан Андерсен под формата на презентация, подготвена от класния ръководител Красимира Хинева. Учениците отговаряха на въпроси за живота и творчеството на датския писател и показаха колко добре познават приказките на Андерсен.

Литературното утро продължи с драматизация по приказката „Принцесата и граховото зърно”, а децата които не участваха представиха драматизацията с кукли на библиотеката. Първокласниците бяха нарисували различни моменти от драматизираната приказка. Много забавление и усмивки съпътстваха празника.

Малките гости на библиотеката разгледаха витрина с произведенията на  Ханс Кристиан Андерсен на различни езици от фонда на сектор Работа с деца.
За учениците бе подготвена книжка с картинки за оцветяване по приказките на любимия на не едно поколение писател.

Кулминацията на Похода на книгите ще бъде традиционния за библиотеката Маратон на четенето, в който ще се включат деца от детски градини, ученици от училищата в Добрич, читатели на библиотеката, граждани. Маратонът ще се проведе на 21 април от 10 часа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама