Кризисен център за жертви на домашно насилие заработва в Русе

17:53, 31 мар 17 25 912 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Това стана ясно по време на заключителната пресконференция по проекта за „Кризисен център на територията на Община Русе за жертви на домашно насилие, основано на полов признак и предоставяне на услуги в него“.

На събитието присъстваха ръководителят на проекта и директор на дирекция „Обществен ред и сигурност“ Спасимир Димитров, директорът на дирекция „Здравни и социални дейности“ Мариела Личева, изпълнителният директор на „Каритас“ - Русе Стефан Марков, както и сътрудници по проекта.

По време на срещата с медиите Мариела Личева сподели, че Община Русе е поела ангажимент за устойчив растеж, като част от визията й за развитие е именно изграждането на Кризисния център за жертви на домашно насилие – услуга с добра материална база, отговаряща на всички социални стандарти.

Димитров представи основните цели и дейности на проекта, който се изпълнява в партньорство със Сдружение „Русенска католическа организация – Каритас“. Извършени са строително-монтажни дейности осигуряващи помещения за 16 души, които включват приемна стая; спални помещения – 8 бр.; дневна стая; мокро помещение за пране, сушене и гладене; склад; лекарски кабинет; кабинет на психолог/психиатър; помещение за охрана и дворно пространство.

Комплексът предлага своевременна, комплексна, компетентна и професионална помощ на лицата, като осигурява безопасна и защитена среда за възстановяване и комплекс от социални, психологически, медицински, юридически и фамилни консултации и помощ за реинтеграция в обществото, увериха присъстващите.

Проектът за „Кризисен център на територията на община Русе за жертви на домашно насилие и насилие, основано на полов признак и предоставяне на услуги в него“ се финансира по Норвежкия финансов механизъм 2009-2014. Общата му стойност е 1 338 046,01 лв. с ДДС.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама