Обвинените за грабежа в Студентски град остават в ареста

18:00, 31 мар 17 25 497 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Обвинените за грабежа в Студентски град остават в ареста. Вчера, в късния следобед, състав на Софийски апелативен съд (САС) потвърди определение на Софийски градски съд (САГ), с което на Бончев и Василев е взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. Същите са привлечени като обвиняеми за грабеж в условията на опасен рецидив, за което законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от пет до петнадесет години.

Около 01:30 ч. на 22.03.2017 г. Бончев и Василев - маскирани и въоръжени с пушка и пистолет, влезли в денонощен копирен център „Мания“ и насочвайки оръжието срещу намиращите се там две служителки поискали оборота. След това се опитали да отворят касата на дружеството, в която имало около 3 400 лв. Действията им били следени отвън от полицейски служители на ГД „Национална полиция“, които осъществявали наблюдение над двамата рецидивисти по получена информация за намерението им да извършат престъпление.

Преди да успеят да отворят касата, Бойчев и Василев забелязали приближаващ се автомобил с надпис „Полиция“, поради което се отказали от намеренията си и тръгнали да бягат. Двамата веднага били задържани от органите на полицията.

Съдът прие, че са налице достатъчно доказателства за наличието на обосновано предположение, че двамата обвиняеми са извършители на престъплението, за което са били привлечени към наказателна отговорност. 

Освен че са били наблюдавани и задържани непосредствено след извършване на деянието, са налице и показания на множество свидетели и писмени доказателствени средства в тази насока – протоколи за оглед, протоколи за обиск на обвиняемите и др. Установен е и свидетел, на когото Бончев и Василев са предлагали да участва в извършването на престъплението, като са му показали копирния център и твърдели, че в него се съхраняват около 150 000 лв., но той отказал.

Двамата обвиняеми са многократно осъждани и пребивавали често и задълго в затвора. Разследването продължава под ръководството на Софийска градска прокуратура.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама