Правителството отмени постановление 208

19:20, 31 мар 17 25 510 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Служебното правителство отмени Постановление 208 за условията и реда за сключване, изпълнение и прекратяване на споразумение за интеграция на чужденци с предоставено убежище или международна закрила, приета с Постановление №208 на Министерския съвет от 2016. Това съобщи след извънредното правителствено заседание министърът на труда и социалната политика Гълъб Донев, информира БГНЕС.

Донев обясни, че са се обединили около това, че трябва да бъде разработен действащ механизъм за интеграцията на чужденците, които са получили убежище или международна закрила у нас. Нямало координиращо звено на национално ниво, което да следи за всеки един етап, от процеса на интеграция. Имало и някои пропуски, свързани с критериите за това доколко лицата изпълняват критериите за интеграция.

Служебният вътрешен министър Пламен Узунов каза, че до 7 април трябва да приемат нова наредба.Той обясни, че сега действащата наредба не е ефективна и създавала много проблеми. „Действията ни са напълно съгласувани с президента Румен Радев”, заяви Узунов.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама